panellets

Què hem necessitat?
- 1 quilo d'ametlla mòlta
- mig quilo de sucre
- 300 g de patata bullida (amb la pell!)
- 3 ous
- 1/4 de quilo de pinyons
- algunes ametlles crues pelades
- cacau en pols
- cafè soluble

Com ho hem fet?

Hem barrejat el sucre amb els rovells dels ous, l'ametlla i les patates (pelades i ben aixafadetes). Llavors hem treballat bé la massa durant 3/4 d'hora (en dos intervals de 30 i 15 minuts, deixant-la reposar feta una bola i tapada amb un drap). Hem separat dos bocins de massa i hi hem barrejat el cacau en un i el cafè en l'altre.
Hem fet boletes petites amb la massa.
Per fer els panellets de pinyons, hem muntat les clares dels ous a punt de neu, hi hem sucat els panellets i els hem embolcallat amb els pinyons en un plat.
Hem anat col·locant els panellets en un parell de safates que hem posat al forn, separadament, a força temperatura durant 10 minuts.
Després els hem deixat refredar a temperatura ambient, sense tapar-los.